tisdag 23 april 2013

Stolt ''Mamma'' !

Idag har Maja och Jonna varit så otroligt duktiga! 
Är så stolt! Maja har inte gått så fint med Jonna någonsin, Hon var så duktig!
För att Jonna ska få lite bättre känsla hur maja fungerar på tävling, eller framför allt hur man ska hantera henne i ridningen ! la ut bommar på tre olika sätt för att hon ska lära sig ha koll på hela Majas kropp, la bommarna som en liten labyrint. Hon skulle få med henne utan att hon skulle trampa utanför bommarna utan att styra med tyglarna !I början tyckte hon det var lite svårt men hon fick till det riktigt bra sen.

De fick börja trava , och Jonna fick även rida med gramanen idag,  för jag vill att hon ska lära sig hur det ska kännas när Maja går rätt och avslappnat. Vilket hon lättare gör med gramanen.
Det var lite svårt i början och mycket att hålla reda på allt. jag gav henne lite övningar att verkligen hålla sig på spåret och forma henne och ställa henne på olika sätt och då gick Maja jätte fint!
Galoppen i början var lite stel och ostabil men jag skrek och gormade så efter några varv började hon lossa lite men ginade lite i hörnen , gav lite tips som att bara sätta skänkeln lite på annat sätt och sitta lite mer och då lossnade Maja helt! Har inte sett Maja gått så fint på hur länge som helst.
Verkligen hur avslappnad som helst och följsam, arbetade med hela ryggen och alla ben!
Som ett prov la jag fram en bom . i lördags blev Maja väldigt ''taggad'' så fort hon gick över en bom i galopp så jonna fick göra en förhållning som var väldigt tydlig, men idag så galopperade hon över bommen som om den inte fanns, brydde sig inte alls!
Är SÅ Stolt över dem båda!

Filmade lite i galoppen innan hon lossnade riktigt , men ni kanske kan se lite skillnad i början och i slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar